Bij Nike Herentals zullen 1.000 medewerkers opgeleid moeten worden. Hiervoor krijgt Nike een strategische opleidingssteun van 2 miljoen euro van de Vlaamse Regering. Daarmee kunnen in Herentals 300 bijkomende jobs mogelijk worden.


De Vlaamse Regering heeft vrijdag voor in totaal 2 miljoen euro steun toegekend aan Nike in Herentals.

Deze steun van het departement van minister-president Kris Peeters (CD&V) zorgt voor heel wat nieuwe investeringen in de regio Herentals. Aan de steun zijn tewerkstellingsvoorwaarden gekoppeld.

Bij Nike zijn er 1.520 vaste arbeidsplaatsen, die in sommige periodes kunnen oplopen tot 2.800 medewerkers door het inzetten van tijdelijke arbeidskrachten. 

Het bedrijf is erg belangrijk voor de werkgelegenheid in de Kempen. Door de groei van Nike, ziet het bedrijf de noodzaak om op een andere manier aan distributie te doen. Kleinere hoeveelheden moeten tegenwoordig sneller en rechtstreeks geleverd worden en dat vraagt een totaal nieuwe aanpak.  De omscholing van het personeel wordt nu door de Vlaamse Regering fors ondersteund.

Nieuw warehouse Nike op site vroegere ATEA-Siemens
Nike bouwt momenteel een nieuw warehouse, op de terreinen van de vroegere ATEA-Siemens. Het project kost tussen de 200 en 250 miljoen euro en moet tegen 2016 300 bijkomende voltijdse arbeidsplaatsen opleveren.

Voorwaarden zijn wel dat er tegen het einde van het project 300 nieuwe arbeidsplaatsen moeten worden gecreëerd en dat er voldoende personeel participeert aan de opleidingen. De steun moet zowel voor de medewerkers van Nike als voor het bedrijf zelf een positief effect hebben.

Nike wordt zo in een klap een van de grootste werkgevers in Herentals. Herentals bevestigt daarmee nogmaals zijn aantrekkelijkheid voor bedrijven gezien de goede bereikbaarheid langs vb. de E313 en het Albertkanaal.

Foto archief Nike Herentals / N.